EMAIL SUPPORT
CALL SUPPORT
+32 471 522 507

personal coach opleiding, iets voor u?

personal coach opleiding

personal coach opleiding, iets voor u?


personal coach opleiding LeuvenVanaf maandag start onze eerste nieuwe personal coach opleiding.  Elk traject is individueel, met zijn eigen e-module en persoonlijke begeleiding door een Master Coach.  De snelheid waarmee u dit traject kan afwerken is voor een stukje afhankelijk van de tijd die u erin steekt.  We laten u natuurlijk toe dit traject op uw eigen tempo af te werken.

Door voor de personal coach opleiding voor een vaste investering aan te bieden, is er geen meerkost indien u er langer over doet.  Gemiddeld zal u en drie tot vier maanden over doen.  Daarna volgt een certificatie test, zodat u na het succesvol afleggen van het traject als PSM Coaching® gecertificeerd coach aan de slag kan, op eigen houtje of met onze ondersteuning.

personal coach opleiding, waarom?

Er lopen heel wat mensen rond die de naar “coach” in de titel dragen.  Maar niet elke coach is die naam waardig.  Een coach helpt mensen en organisaties hun doelen te realiseren.  Dat vergt een grondig inzicht ik vakgebieden als gedragseconomie, psychologie, sociologie, neurologie en tal van andere disciplines.

Om uw deelnemers echt te kunnen helpen, heeft u die kennis nodig en een ondersteuning die gebaseerd is op een grondige en diepgaande expertise en ervaring.  Een ondersteuning die u helpt loskomen van uw eigen aannames en ervaringen.  Hoe belangrijk deze ook zijn, ze zijn uitsluitend van waarde in de ze de situaties voor mensen die helemaal op u lijken.

De kennis en ondersteuning van een coach vergen een breder perspectief en bredere kennis dan uw ervaring alleen.  Daarnaast moet een coach goed zijn in het overbrengen van kennis (trainen, didactiek), in het inspireren en motiveren van anderen (Psychologie), in het helpen omzetten van kennis en inzichten in praktijkroutines (neurologie, gedragseconomie, sociologie) en in het helpen van anderen om de juiste aanpak en discipline te ontwikkelen.

personal coach opleiding, wat houdt dat in?

Net zoals onze opleidingen voor coaching, bestaat deze training in een grondige reeks disciplines.  Gedurende enkele maanden werkt u nauw samen met een gecertificeerd master coach, die u helpt om de training te doorwerken en u persoonlijk zal begeleiden naar de certificatie test toe.  Er is geen tijdsdruk, onze eerste bekommernis is om u te helpen de juiste kennis te verwerven op de juiste manier.

In de training komen volgende zaken aan bod;

1 DENKEN EN VOELEN 

 • Emotie en rationaliteit
 • Hoe we beslissen
 • Gewoontes en routines
 • Zelfbeeld en zelfwaarde
 • Wat we willen
 • De wereld zien
 • De smaak van onszelf
 • Interactie als coach: oordeelloos accepteren
 • Uw attitude binnen een coachin

2 Communicatie technieken

 • Doel en bedoeling van communiceren
 • Drie basis principes
 • Vijf gouden regels
 • Communicatie in de praktijk
 • Non-verbale communicatie
 • Beïnvloeding en manipulatie
 • Consistentie en beschikbaarheid
 • Communicatie als geheel

3 Coaching methodieken

 • Coaching methodieken; waarom?
 • TROSS
 • ERF
 • RAV
 • AFA
 • PAL
 • ARA
 • TPA
 • GOGA

4 Een coaching traject

 • Een doel bepalen en doelgericht coachen
 • Ontwikkelingsafspraken en groeimethodieken
 • Feedback en responsmethodiek
 • Een traject in de praktijk
 • Tools voor ondersteuning

5 Coachen in de praktijk

 • De intake, de eerste stap
 • Een groeitraject
 • Principes van projectmanagement
 • Een traject opvolgen en ondersteunen
 • Zijsporen en directe issues
 • Een traject afsluiten
 • Nazorg

Heeft u interesse om als personal coach van start te gaan?  Volg dan de personal coach opleiding van PSM Coaching® en bouw een succesvol leven uit als PSM gecertificeerd coach!

Meer informatie over de personal coach opleiding nodig?

Vraag hier uw info pakket aan voor de personal coach opleiding. (wordt u per email toegezonden, u kan er alle contactgegevens in terug vinden indien u van start wenst te gaan of bijkomende vragen heeft)